Telestad - Omgivningarna

Nära till natur och all service

På Telestad bor du naturskönt och har nära till all service du behöver i vardagen. Teleborgs centrum ligger på bekvämt promenadavstånd. Här finns exempelvis livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. Teleborgshallen är en anläggning med tre hallar där det bl.a. spelas basket och handboll.

Teleborgsreservatet ligger runt knuten och bjuder på ett levande och rikt kulturlandskap. Folk har bott i området och brukat marken ända sedan stenåldern. Idag är den rika floran särskilt iögonfallande. På hagmark och fält växer slåttergubbe, ängsyra och vårbrodd.

Skola och universitet på bekvämt avstånd

Här ligger också Teleborg Centrum skola – en högstadieskola med musik- och fotbollsprofil. Skolan har 440 elever i årskurs 7-9. För de yngre barnen finns Ljungfälleskolan med 335 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har också en internationell klass.

På bekvämt cykelavstånd finner du Linnéuniversitetet med sitt stora utbud av utbildningsprogram och fristående kurser.

Om du vill ta dig in till Växjö centrum kan du cykla eller ta bil. Föredrar du att åka kollektivt har du bara ett hundratal meter till busshållplatsen vid vattentornet. Här går bussarna tre gånger i timmen från tidig morgon till sen kväll. Resan tar mindre än en kvart.